lördag 11 februari 2012

Bastu ombord - en het fråga ?

Nej Aquila är alldeles för liten för det, men visst vore det skönt i kalla vatten. När kommer första 40-fotaren med bastu eller jacuzzi ombord eller finns det redan?

På tal om bastu, så har vi det här i kvarteret och som alltid är det ett stadigt gäng som återkommer på regelbundna tider.
Igår berättade jag för dom andra om Landstinget i Östergötlands avtal med vårdcentralerna - en skopa pengar för listade pat och en annan skopa pengar till mediciner. Det som blir kvar tillfaller enheten som vinst. Vad tror ni det leder till?
Två personer gick omgående ut från bastun, undrar varför? Dom som satt kvar var tysta!

Nu säger dom att Östergötland är det landskap där invånarna mest sällan går till vårdmottagning. Jag kan berätta varför. Om vi försöker komma dit - det finns inga tider, inga läkare, 1177 avfärdar och akuten likaså. Vår goe omvårdande husläkare har plötsligt blivit otillgänglig och svårare att få tid hos än vad det är hos påven för en protestant.
Och den politiska landstingsledningen sitter och funderar på vad dom ska kunna sälja för att snygga till resultatet, istället för att få till stånd nåt värt att kalla vårdprocessflöden i kontinuitet!

Vad har det här att göra med segling, jo, nån är ute o seglar, antingen jag eller landstingets politiska ledning!

Hört (med egna öron)
-jag tappade en skruv; bara en!
- jag slog hårt i huvudet; känner du nån förändring; nej; försök igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar