tisdag 29 maj 2012

29/5 Karlskrona - Liggedag

Liggedag.
På fm regn o blåst, sen kommer solen och det kan bli en promenad för solen visar sig och tvätten är redan klar.

Med sporadiska insatser så har jag tränat på DSC under Tobias ledning. Vi har väl kommit ungefär 70 % med mig. Undrar när jag ska gå i mål och faktiskt kunna notera mottaget anrop på DSC. Det borde redan vara där allt, bara att höra pipet och inse att automatiskt kanalval har ställts in och gå in för att svara. Men, kan jag då göra det tillbaka med DSC eller är det pratradio som gäller då?

I morgon kommer "prova på Aquila seglargasten" Kjell, för att vara med ett par dar. Morgondagens mål är tänkt bli Hanö och fortsättning på torsdag till Simrishamn.
Vad vill vädret ?

Idag har jag beställt gästflaggor att leverera till skåneadress. Hoppas dom hinner fram i tid!

Nu börjar barnen komma igång på Skype, himla trevligt, förutsatt hyggligt bra bredband förstås!

2 kommentarer:

 1. Hej.
  Härligt att ni tar er tid och stanna upp. Det är väl inte kul alla gånger att vädret får bestämma, men det är bara att vänja sig. Dessutom finns det ju alltid en hel del att göra ombord.
  Vi tog tåget från Altea idag för att titta på den den häftiga klippan i Calpe. Se vår blogg när den uppdateras imorgon.
  Segla lugnt med provgasten. Hanö och Simrishamn är fina platser på försommaren.

  SvaraRadera
 2. Så härligt det låter och vilket bra tempo ni har. Själen måste hinna med.. Hanö vacker men.. den vanliga hamnen är inte så bra för nordliga vindar. Men det vet du säkert. Om det inte är något bestämt som drar i Simrishamn så kan jag rekomendera Skillinge. Fin hamn och trevligt ställe.
  // AOV

  SvaraRadera