tisdag 22 april 2014

21 - 22/4 Arkö - Flisfjärden

Sol med byig vind från NO gungade Aquila på annandagpåsk morgonen i ensamt majestät under fullt segelställ syd och på tre timmar var vi i Flisfjärden på Harstena. I höjd med Missjö låg tre motorseglare på läsidan om en ö, i övrigt var de tomt, så även på Flisfjärden. Andra ankringsansatsen gav grepp för ankaret och sen lunch kunde tillredas. Lite överdrivet kanske då det handlade om en filé i ugn med den vanliga salladsblandningen till. Vinden var så stark och byig att jag i kombination med lathet avstod från att fylla jollen. Det blev boken i sittbrunnen tills solen nådde trädtopparna. Då hade vinden ställt sig på O och närmsta klipporna var bara 20 - 30 m bort, men det fick duga ändå.
I morse låg vinden åter rätt, dvs från NO. En prognos om ökande vind upp till 13 m/s gjorde att jag lyfte ankaret efter tidig frukost och satte storen med ett rev. Himla vad dy jag fick med upp på flera meter kätting och ankaret gick inte att se för all dynga som hängde med upp. Spolpumpen fick jobba.
Eftermiddagen ägnade jag helhjärtat åt middagslur och min bok med avbrott för att kolla av närmsta vatten i Arkö sundet.
Värmen är på väg, den här vändan varierade vattentemp mellan 7.7 till 10 C! Vilken påsk vi fick!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar