tisdag 1 juli 2014

2/7 Att fylla år

Förr var det gamla gubbar och gummor som fyllde 70 år, eller som i mitt fall 70 minus. Idag är det ynglingar och stunsor i min egen ålder, tänk så allt förändras??!!
En annan sak är hur alla runt omkring blir bara yngre och yngre, visst är det konstigt även det?


Med spänning sitter vi och pratar om de aktiviteter vi vill göra "de sista aktiva 10 åren" i våra liv. Söka stuga i Sydskåne är den nuvarande aktiviteten och den verkar kunna pågå ett tag, troligen in i höstmarknaden på stugor som ska lämnas. Vi måste nog hyra något för att kunna bevaka aktivt på plats.


Men mest roar vi oss tillsammans med barnbarnen som är på besök, Lotta, Stina och Maja, två nyblivna tonåringar och en som aspirerar på samma titel om ett år. Fast att få till ett torskfiske tycks vara svårt med för mkt vind. Därför blev det Kåseberga med Ale stenar och hangvindens effekter, blåsbälg precis vid kanten till stupet och tio meter in nästan lugnt.


Den här veckan är sista med "normalt" båtliv, nästa ska vi avveckla oss från Aquila. Det kommer att kännas konstigt att lämna Ystad och Skåne så här mitt i säsongen, då alla gästbåtar flödar in och ut ur hamnen. Just nu är det ett pärlband med guppande master på väg ut i Östersjöns idag lite lugnare vågskvalp.


JAg måste nog ändå gå och kolla om vi trots allt skulle kunna gå ut och lura en torsk idag!

2 kommentarer:

 1. Grattis i efterskott!!
  Spännande dagar - Planerings- och önske-stadiet är det bästa. Hoppas ni hittar något ni trivs med
  Cia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Satt i gubbtankar så där dagen före, så ditt grattis kom faktiskt i förskott men är lika välkommet ändå.
   Inte mkt kvar att räkna ner för er del längre, nu pratar vi inte ålder förstås!! Hoppas nordan föser er sydvart.

   Radera