måndag 18 mars 2013

Sublimation pågår ?

Tror jag att det heter?!
När snö och is gå över direkt i vattenånga, dvs går direkt från fast fas till gasfas.
Det måste pågå nu med denna vind, som får tom hundlorten att virvla runt, åtminstone känns det så i luften på odören.

En koll i båthuset visar att solen ännu inte värmer upp det, men det positiva att isen är borta i grusbädden.

Om inte värmen kommer nu så sublimerar jag!
SMHI säger att kommande dagar ska ligga under 0:an i temperatur och nätterna långt ner på midvinterkyla.
Bäst att coola ner sig och leta fram ännu en bok ur hyllan.

I går blev det en ny bok i stapeln, då jag  efter att ha lyssnat på Kajsa-Stina Åkerström köpte hennes bok om fadersrelationen. Detta hände på Crescendo här i stan.
Norrköpings stads största tillgång har varit och är kulturutbudet, även om det kläms mellan oförstående politiker, som samtidigt pratar om att bolagisera och att minska antalet bolag!
Varför en symfoniorkester i AB-form???

Och så har vi ju vattennära läge med Bråviken och fina S:t Anna skärgården. Fast än saknar vi de anläggningar som så starkt behövs och som borde funnits redan som en grund för de utspel som återkommande görs från politikerhåll om staden vid vattnet. Den nu pågående planeringen av nya Lindö kommer inte att bli nån förändring med nuv innehåll i målbild. I allt väsentligt är det en boendesatsning med en lämpligt strypt båtverksamhet, för att utgöra en vacker inramning till den nya "sk förtätningen av staden".

Indirekt kan stadsbyggnadssatsningen få den goda verkan att åtminstone ett par av båtklubbarna börjar samverka på djupet, kanske tom går samman. Ett samgående mellan NSK, BrSS och NSS skulle ge en stark klubb med flerfald tyngd i förhandlingen med vår kommunförvaltning i gjorda och uteblivna satsningar på båtlivet i stort o smått. Dessutom skulle båtklubbarna som en få tillgång till en gemensam större resurs i utbildningsverksamhet, funktionärer och tävlingsverksamhet, för att inte tala om den sociala akrobatikens fröjder i klubbsamkvämen. Ni vet regeln 1+1=3, i det här fallet skulle det väl bli 1+1+1=6.
På NSS webkamera över Arkösund ser jag en viss islossning.Må det vara ett gott omen för både det ena och det andra, som tex vår i antågande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar