onsdag 26 september 2012

Långsamhetens lov

Någon skrev boken Långsamhetens Lov. Det slog mig att det är ju inte klart hur det ska uttalas egentligen, är det [låv] eller [lov]?
Vi befinner oss alltjämt i det senare, dvs Långsamhetens Lov. Vi lovar upp!
Efter att i sommar ha haft bra fart med nya platser, händelser och många trevliga levande livliga seglare, en del nästan legender, så är det nu åktur till Hemköp, svampskogen och något restarbete i båthuset som fyller dagarna. Ok, en och annan tur med tuben ut i fågelriket blir det också. Och vi älskar barn och barnbarn, så är det, lyssnar på konsert och träffar vänner, men ändå....?!

En rak. ärlig och synnerligen god vän sa häromdan till oss, "ni ska inte klaga, det hänger helt på er själva". Jo, det är ju just det.....!

Den här veckan får jag hjälp av ett akut ryggskott att gå in i långsamhetens lov. Det blir dessutom en poket om dan i stöd. Kanske dags för Tintin i Kongo, fast den är väl slutsåld vid det här laget.

Ja, ni ser själva hurdan man blir som hemvändare och detta bara efter 3 mån på väg, om än med längesegling i ansatsen!
Soffdags!

2 kommentarer:

 1. Gör något annorlunda - gör en långresa i vinter. Hyr en lägenhet för minst en månad i Medelhavsregionen på något fint ställe (Grekland borde vara billigt) och bila ner. Ta lång tid på er och bo på vandrarhem eller hotell på vägen - ta fina turistvägar, ät och drick gott. Under höst-vår är det inte så förbannat varmt där ner och man orkar göra en massa saker istället för att bara ligga och flämta på en strand (ta med er ett oljeelement för säkerhets skull).
  Boa in er i er nya lägenhet först så den känns hemma när ni kommer hem till vårrustning och en ny seglingssäsong i vår fantastiska skärgård i vår.
  Tänk nytt!
  Kram!
  Cia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla för omtanke o värme!
   Måste få gnälla av mig ibland, o genast så känns det bättre.
   Planer smids för framtiden men är i allt ännu öppna frågor.
   I vilket fall, en process är det!

   Radera