måndag 4 februari 2013

Skrivbordssegling

Det är nåt som jag hänger mig åt en del så här under torrsatta perioder.
Några länkar jag rekommenderar följer här.

För att finna ut var gränsen går när man ska reparera alt bygga nytt från noll, så kanske sidan om Moon kan ge vägledning och även en stunds beundran för gjorda insatser.

För den byggintresserade så går nog MeaDiva sidan över det mesta i uppdateringar, och framförallt som instruktiv med många finesser i genomförandet.

Mary af Rövarhamn undergår just nu rekonditionering stor men är snart ute på de stora djupen igen och bjuder på många trevliga berättelser, tror och tycker jag.
Litorina och Elin följer jag också via deras bloggar.

Adastra-byggarna har på sin blogg berättat om byggvedermöder och framgångar, som i stort är klara, och nu om planer för kommande seglingar, vilka säkert blir intressanta att följa.

Vill du leta upp egna favoriter då är Kitalita en säker sida att botanisera i.

Skaffa dig en egen sida, det är min rekommendation, och skriv så som du känner just i stunden lite varje dag. Om så ingen annan läser än du själv, så har du i vilket fall gett just dig själv den bästa grunden för att i efterhand återuppleva allt med sina i stunden upplevda känslor och tankar.
Bättre och mera sant kan det inte bli!
Men det blir inte bara du som läser, många kommer att följa och kanske även kommentera ibland.

Kanske tycker du att det kan man skriva för sig själv, och visst är det så, men varför inte låta andra lära och glädjas med dig och dina upplevelser? Du kommer garanterat dessutom att knyta många nya trevliga kontakter genom din blogg.

5 kommentarer:

 1. Jag läser iallafall, med nöje!
  S/Y Akaia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Går det att hitta Akaia på egen blogg/hemsida?

   Radera
 2. och jag läser med intresse!

  Skrev en kommentar här häromdagen men den verkar inte ha fastnat....

  /Tobias

  SvaraRadera
 3. vi på Adastra känner oss lite malplacerade bland alla långseglare och båtbyggare, inaktiva som vi är just nu.
  Vintern har tagit ett djupt grepp om oss och löne-arbetet är tungt och tidskrävande. Så mycket att jag (Cia) börjat drömma om friår 2015-16 istället för bara 3-månaders semester 2014. Då kan det nog bli intressant att läsa vår blogg igen. Tills dess njuter vi av de andra tipsen
  Cia och Magnus på Adastra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se nytt inlägg ovan med tankar om när en resa startar.

   Radera