måndag 19 augusti 2013

19/8 Utklippan - Kalmar

I går kväll och i natt har det ylat i stag och gnytt i förtöjningarna. Jag fick gå upp en extra gång i går kväll för att sätta in en dämpare även i sista förtöjningen. Sen blev det slut på ryck och oron kunde vändas till djup sömn med dieselvärmaren igång. Vi tror att felet i dieselvärmaren självläkte efter att jag tagit till univesaldatoråtgärdsmetoden - gör spänningslöst och starta om.
Gårdagens kväll gav även ett intressant samtal med hamnkaptenen på Utklippan, en ambitiös man i sina bästa år med, många tankar och idéer att förverkliga.

Även idag blev det ändrade planer under vägen. Det gick så lätt och bra idag med sjön med, i stundtals sol och med varma vindar. Prognosen sa V 1-6 m/s, men förhärskande vind var SSO 3-7, sjöbris effekt kanske. Med fullt ställ och motorstöd så gick det som på räls och vi tyckte det var synd att invänta morgondagens Nordan, enligt prognosen alltså, och stod på hela de 49 NM direkt från Utklippan till Kalmar. Två långa dar på raken.

I Kalmar var det förvånande många båtar, men långt ifrån fullt. Vi ligger vid de stora motorbåtarnas pontonbrygga, och festarna har redan dragit sig tillbaka och det lovar lugn kväll.
Direkt vi kommit in blev det snabbt kvällsmat o sen dusch/bastu och nu väntar någon något mera gott, levererat in the box.

Morgondagens väder avgör vad som händer, som alltid kan man säga.

1 kommentar:

  1. Din sommar verkar ha varit jättebra?? Är du på väg häråt nu?
    Mvh/ Jan-Åke

    SvaraRadera