lördag 24 augusti 2013

24/8 Stugviken - Harstena By - Arkösund

Starten gick i solig Stugviken, men på vägen mot Fångö mötte vi dagens svarta moln, som på nåt sätt fastnade vid masttoppen och följde oss runt tills vi kom till Harstena By. Det var mycket folk där, dom flesta med motorbåt. Senare när vi skulle gå vidare kom även seglare dit. Sista helgen?
Vi tog den obligatoriska rundan till dammen med näckrosorna. Den var sig inte lik, igenväxt och med betydligt mindre med näckrosor. Det är två år sen vi var där och förändringen är sen dess. Något har hänt, med vad??

Det som klart syns ha hänt är att många kubikmeter berg har smulats sönder med många kilo dynamit, till fromma för de husbyggen som pågår. Utveckling kallas det säkert och en sådan måste accepteras. Men, kunde man inte ansluta till naturen istället för att våldföra sig på detta sätt!!?? OK, det kan bli fint när det väl är klart och återställt, men nu - fy och usch!

Båtåkandet idag har varit riktigt gemytligt med lite för lite vind men hyggligt med sol och gång i vackra passager. Mestadels har vi seglat, om än inte i nån toppfart precis. Flera trevliga samtal blev det på Harstena med både kända och tidigare okända båtfarare.

Nu är det bråttom till kvällsmat och ett glas gott.
I morgon - Norrköping Lindö - om vädret vill!

2 kommentarer:

 1. Hej
  Skall ni inte ligga i Arkösund i höst? är det upptagning på gång direkt kanske?
  /Tobias

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget Arkösund i år, utan direkt avrsutning och torrsättning.

   Radera