onsdag 21 augusti 2013

21/8 Sandvik - Byxelkrok

Natten var minst sagt gungig, då västvinden fick sjöarna att gå rakt in i hamninloppet i Sandvik, och livligt blev det därefter på båtarna i hamnen. Med rätt tampar, dom med dämpare i, så blev nattens sömn god i alla fall. Rörelse gör inget, men det får inte vara knyckigt, då blir jag genast klarvaken.

Seglingen hit till Byxelkrok gick i dom bästa förutsättningar, klarblå himmel med varm sensommarsol, en vind om 5 - 7 m/s tvärs, och inte särskilt grov sjö. I går ökade jag känsligheten, response, i SPX10 autopiloten, och därmed fick jag lite bättre kursstabilitet, visserligen till bekostnad av en ökat arbetande ställmotor.

I Byxelkrok är det nu stilla, endast tre seglare låg redan här, och vi kunde lägga oss långsides på mittkajen i lä mot hamnöppningen. Nu väntar vi på väderomslag från V - SV till N - NV och det ska ske i natt. Om det blir rakt nord, då kan vi gå över till fastlandet i morgon, om det blir NV, då ligger vi nog kvar här och avvaktar.
Idag gjorde vi sista(?) bunkringen innan hemmahamnen angörs i Herstaberg Norrköping. Om vädret vill osv, så kanske det kan bli i helgen.
Sagt av en vis: Prognoser är svåra att göra i förväg!

Efter sillalunchen med vad därtill hör och sedvanlig tupplur, så tog vi Eva-rundan på Neptuni åkrar N om Byxelkrok. Trots vinden var det en skön promenad och sjövattnet kändes varmt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar