fredag 14 mars 2014

Funktionstest pågår

Dagens stora övning var att testa av alla funktioner ombord, och hör och häpna, allt fungerade, dvs nästan allt. En viktig funktion ville inte gå igång, och det var radarn. Den krånglade även i fjor och då var det omkopplaren som lägger om mellan plottern i sittbrunnen och den nere i båten. Då självläkte det hela efter ett antal manövrer på omkopplaren, men i år tycks det sitta hårdare. Inte ens över 300 växlingar har fått liv i radarn. Nu ligger en sprayburk med V40 och väntar på att bli tömd över den mångpoliga omkopplaren. Hoppas det gör susen! Den soppan sägs lösa oxid mm. Om inte får jag koppla förbi tills jag får en ny omkopplare. De dubbla platserna var tänkta för länge-/långseglingen som inte blev, nu är motivet mindre för vår del för en sådan lösning.
SMHI har nu utlovat fulväder några dar, men sen kommer värmen igen och då är jag klar för nästa kopp i sittbrunnen. Den första tog jag idag med ett äkta Kornmo kex!
De först sjösatta båtarna har redan gått ut med västanvinden till skärgården. Jag hoppas följa efter om nån vecka eller så!

3 kommentarer:

 1. Härligt! Vi skulle satt i sjön när jag var där! Lite avundsjuk är jag allt!
  /Tobias

  SvaraRadera
 2. Gu.. va härligt det låter.
  Men just i dag är det skönt att vara på land.. Ja det vete... jag ska på partimöte nämligen.. Suck, snart är jag också klar, till midsommar iallafall..
  // Jan-Å

  SvaraRadera
 3. Omkopplaren felsökt o UA, alltså måste jag upp i masten för att kolla inkopplingen i radarantennen. Hittade en lös tamp i omkopplaren men det gjorde ingen skillnad, som väntat!
  Avvaktar bättre väder för den insatsen!

  SvaraRadera