fredag 13 juni 2014

13/6 Kulingen viner

Två prognoser sa igår olika, sol o lätta moln, tunga massiva byar med ev åska. Lagom till studenternas utsläpp fick Ystad sin tunga by, första för dan som skulle följas av flera, med byvindar upp till 17 m/s. I duschen mötte jag Västervikaren som sa att han blivit "nästan" avskräckt för Östersjön, "och tänk så lugnt det är att segla i skärgården". Han såg tvivlande ut när jag förklarade att det inte alltid såg ut som idag, men att man måste räkna med sjö när man går mot i så stark vind.
Vilket är rätt pris 5,- eller 8,- för en fröbulle? Den senare skär vi som en limpa och den räcker till oss båda, bakad på surdeg. Dyrast, men mest för pengarna?!
Det blir nog en likadan imorgon igen. Det är svartebagaren som frestar. Det positiva i år är att han har flyttat sin skåpbil från hamnen till torget, mao krävs en promenad för att komma i besittning av de här goda bakverken.
Båtvårdsarbetet har kommit till en paus i tanken att det nu får duga för en visning, men som du vet, om ett par veckor kan man gott börja om igen och putsa bort sotränder osv.
Det blir mycket läst varje sommar, Eva på plattan och jag i pocket.
Jag läser i andra bloggar om temperaturer nära 40 C medan vi kör värmefläkten på natten, hittills alla nätter utom ett fåtal!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar