lördag 21 juni 2014

21/6 Midsommardagen

Vi tar bussen ut till Midsommarängen vid Saltsjöbadens hotell anläggning. Där firar en del av ystadborna sin midsommarafton med stång och dans med barn och barnbarn. Vi sitter där i slänten och tittar och njuter. En halvtimma i sol sen öppnas stora spjället och skyn faller ner, stora droppar som gör oss helblöta. Festen upplöses och rinner bort på cykel och i bästa sommarsandalerna och några går till bussen, bla vi. Ändå är humöret på topp för de flesta och leendena lyser igenkännande, en riktigt svensk midsommar. Om nån frågar dig vad är svenskt, så beskriv denna midsommarafton med sitt firande - det är svenskt!
Oaktat prognoserna tycks samma vresiga skurar och lågtryck komma dragande och vända ut och in på sig även idag och ännu ett par dar framöver.
Vi tittar på stugor och säljer båt, vi har en idé om hur framtiden ska formas och följer oss själva med spänning, hur vi lyckas ta oss fram på den tänkta vägen. Än är det kanske mest frågan om mentala små steg, fast många stugor har vi tittat på och dragit ett diagonalt streck över i vår lista.
Spännande dagar!

1 kommentar:

  1. Hej ATL
    Ja spännande dagar är levande dagar, en nåd att bedja om. Planering är livsviktigt.. Själv planerar jag avgång på fredag, det blir skönt. Åbo väntar. En berömd båt "Daphne" från 40 talet, finns där på museum. Ett av alla spännande mål.
    Vi hörs kanske på morgon ringen. Hej
    AOV

    SvaraRadera