fredag 27 juli 2012

27/7 Delfzijl - Borkum

Det är fredagmorgon.
Tidvattnet är planerat och rätt vind beställd. Klockan 0730 ska vi gå iväg och hålla i snitt 6 knop. Redan kl 0700 har vi kollat väder och prognos, konstaterat att vinden är svag men rätt - det är bara att kasta loss med en extra halvtimme tillgodo i den svaga vinden.
Medström upp till 3.5 knop kompenserar för den svaga vinden och ger oss fart mellan 6 - 7 knop den mesta tiden. Då vinden dör ut får motorn ta vid och stötta.

Borkum bjuder på plats i stora hamnen där vi lägger oss vid färjekajen enl hamnkaptenens anvisning. Efter några timmar får vi bud - nu har ni 5 minuter på er att flytta för färjan kommer in idag. Den gör inte alltid det. Vi hinner precis lägga oss på annan plats, då färjan dundrar in.

Segelbåten Litorina har kommit in i hamnen tidigare på dan. Mycket trevligt att träffa Monica och Patrik och de två barnen, som både Kjell och jag läst om i tidigare seglingar. Nu är dom på väg mot sydligare mål på längesegling. Även dom har haft skitväder emot och är lite trötta på det. Dom får låna våra papper på kanalerna för att utröna om det kan vara ett alternativ i stundande mera skitväder emot. Deras hemsida heter något som "seglarfilm.se" eller snarlikt.

Vi har lagt plan för morgondagen om vinden skulle var rätt och även för söndag. Om vi inte kommer iväg då, lär vi bli här flera dagar pga väntade hårda vindar.

Kjell och jag gör en tur till stan och turistar där. Vi upptäcker alla sälar som ligger ute på ett rev utanför badstranden. Många soldyrkare, inte bara sälar, är på stranden och njuter både sol och bad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar