tisdag 3 juli 2012

3/7 Aalsmeer

Aalsmeer verkar vara ortens namn och inget annat, där vi ligger i varv Stenhuizen med 1 dm vatten under kölen. Lite säger du, mycket tycker jag, med dom djup som står till förfogande här. Det finns många sk "varv" men djupet är inte så stort, kanske 1.5 m. Det första vi valde idag hade det djupet enl sjökortet och även i verkliga livet. Vi gick ner i dy 10 m från bryggan. Dom som satt i båten i grannbåset rörde inte en min och ingen annan större muskel heller. Varför skulle dom dé? Vi kom loss av egen maskin igen!

Området Aalsmeer är ett landskap som består av flera små kanaler än vägar och många omgivningar är naturskyddade. Hur gör man här med alla praktiska ting i hus, i transport, i rörsystem till hus mm?

Tunga åskmoln har hopat sig på himlen under eftermiddagen, men troligtvis kommer dom att upplösas till i morgon. Regn och åska i natt?

Schiphol skickar upp sina plan i luften med 1 min mellanrum, men två samtidigt på olika banor. Troligen kommer lika många ner också, fast dom ser vi inte till eller hör idag.

Gouda i morgon?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar