onsdag 4 juli 2012

4/7 Aalsmeer - Gouda

Nu har vi tränat på uttalet på Gouda, men det blir nog aldrig riktigt rätt i vår mun. I vilket fall är vi här nu, i Gouda, som ska bli vår vändpunkt på resan. Här vänder vi och går sen mot norr. Första sträckan blir via Harlem och sen blir det samma väg åter fast med vissa nya orter. Det är i alla fall tanken.
Minst en liggedag blir det först här, så vi hinner njuta Gouda!

Även här är det många kanaler och flera slussar. Fast i slussarna är det stillsamt, oftast bara nån dm nivåskillnad och så går man ut. Jag står och håller en mitt-tamp på båten, det räcker. Idag blev det marknadsbesök och därefter kyrkobesök hos De Sint Jan i Kerk:en, från 1500-talet i vissa delar. Första gången jag fick utnyttja seniorinträde! En Wilhelm Anderson ligger begravd där i kyrkan sen sent 1600-tal. En svensk?

Morgondagen väntar med ostmarknad, ett spektakel invid gamla våghuset på torget, där en ostmarknad gestaltas av tidsenligt klädda aktörer. Jag kanske smälter in och kan göra affär på några 100 kg Gouda ost?!
På kvällen ska vi ha en vändskiva på nån krog, vid torget även det.

Gårdagens regn kunde inte knäcka värmen utan snarare tvärtom, nu är det riktigt varmt. Idag fick vi tom sätta upp soltaket. Första gången i år! Det får bli uppe till i morgon, då vi säkert får samma värme ännu en dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar