måndag 13 augusti 2012

13/8 Simrishamn - Hanö

Enl prognosen så ska vinden vrida mot N och öka.

Idag skulle den ligga på O - SO. Vi gick i NO och SO kom nån timme efter vi förtöjt.
Idag gick vi med segel fast det var svag vind och motorn tog oss hit. Med svag vind är det bra att söka säl och tumlare, fast vi såg inga. Det går också bra att pilka torsk i svag vind för då driver inte båten. Vi gjorde det på två djup och platser, fast vi fick inget.
En himla skön dag var det i båt i alla fall, under klarblå himmel och sol på Östersjön med bara små vågor på "lilla Biscaya!, dvs Hanöbukten.

Hanö är en intressant plats och det finns tavlor som berättar om den geologiska utvecklingen här, tex om de olika strandlinjer som finns sen många tusen år.

Nu har jag utrustat oss med mobilnummer till kontrolltornet i Trollhättan, som har hand om Hasslö bron här i Blekinge. Förr ropade man i Marifunkan, förlåt, VHFn och så satt nån militärisk vakt i nån kur i Blekinge och svarade. Strax for bron upp. Nu ringer man i mobilen och en söt dam, låter så på rösten, svarar, och varje hel timme + 10 min (vad betyder det) så åker bron upp, om nån har beställt detta.

Det är vår plan för morgondagen med Karlskrona som nästa hamn, om vädret vill!!

2 kommentarer:

 1. När vi var på Hanö förra året höll hamnkapten på att måla däcken vita! Vi var nästan ensamma i hamnen och på ön var det inte många!

  Mysig ö är det iallafall och vi hoppas på återseende!
  Tobias

  SvaraRadera
  Svar
  1. Däcken är nu vita och ön tål några besök och upptäcksvandringar.

   Radera