tisdag 21 augusti 2012

20 - 21/8 Idö - St Ålö - Lindö

20/8 Idö - St Ålö
Prognosen var motvind upp till 8 m/s. Vi startade tidigt innan vinden hunnit byggas upp och klarade oss därmed med 5 m/s. Vilken sjö som byggs upp utanför Västervik S om Storkläppen. Det är naturligtvis uppgrundningen som får sjön att resa sig. Tur att vi inte fick prognotiserad vind emot. Samma svåra sjö har jag sett här flera gånger tidigare.

I St Ålö ligger redan några båtar både för ankare och vid SXK bojarna. Vinden sliter tag i båtarna som rider sina bojar. Ankringssegel saknas på samtliga. Mitt försök att vika solskyddet för sittbrunnen och sätta upp det mellan storskotet och akterstaget, ger inte avsedd effekt. Det känns lite oroligt att gå till kojs, men sömnen övervinner allt.

21/8 St Ålö - Lindö
Vindprognos S och O beroende på prognosmakare. Svaga vindar gör att det blir försegel i den förhärskande sydvinden, med motor förstås. Nattens regn rundas av med gryningsljuset och det blir en riktigt fin morgon. Ett försök att köra amatörradioringen blir inte lyckat pga dåliga konditioner idag.
I Arkö tankar jag fullt och hoppas på att kunna segla Bråviken hem.
När gick det senast?
Inte heller idag!
Varje nytt moln har sin vindriktning, men bara med svaga vindar. Storen får vara draghjälp fram till Djurö Kvarn, men motorn gör åter igen jobbet för att få oss till Lindö.
Där är vi vid 1730 tiden.
Med ett samtal fångar vi upp Ylva i farten som förvaltat min nyckelknippa med nycklar till båtklubb och lägenheten. Utan den kommer vi inte ut från bryggan.
Det blir också ett trevligt återseende efter 3 mån. Med SKYPE har vi ju ändå setts vid några tillfällen under tiden. Lille Isak är blyg.

Det blir en promenad i gamla hemmakvarteret vid Lindöhamnen, ivrigt pådrivna av myggens uppvaktning.

Då är vi åter hemma igen i gamla Norköping efter en tur på 3 månader med vändpunkt i Gouda södra Holland.
En berättelse lär komma i höst någon gång med bilder och utvikningar, lika tidigare års seglarhistorier.

Nu kommer jag att inrikta mig på att inleda höstarbetet med båten snarast!

2 kommentarer:

  1. Välkomna hem, det har varit roligt att vara med!
    /Tobias

    SvaraRadera
  2. Härligt att ni landat i hemmahamnen. Kram Maggan & Kjell

    SvaraRadera