måndag 15 juli 2013

15/7 Femö - Agersö

Prognosen låg före den vindminskning som var förutspådd men lät vänta på sig in på dagen, men vid kl1030 så kom vi iväg. Dagen skulle bjuda på varierande förhållanden vad gällde vindstyrka o riktning. Vi kunde tom segla ett par timmar på den 20NM långa etappen.
I Agersö stod hamnkapten och välkomnade oss med att anvisa plats längst in i hamnen. Tur var det att han fanns för det var ett ständigt pärlband av båtar in i hamnen så dags på dan. Hamnen är nu nästan fylld fast om man utgår från Allinge i jazzveckan så är den halvfylld bara.
I hamnhörnet vi hamnade råkade två småbarnfamiljer ligga med bebisar i skrikfas, och dessutom ett par båtar med ölmarinerade sailor-boys. Alla somnade som tur var ganska omgående på eftermiddagen och är ännu tysta och lugna. Första gången vi stöter på överförfriskade seglare. Det hör liksom inte ihop för dom flesta, segla o öla hårt, tur är väl det!

Hela kvällen har gått åt för att hitta källan till info om skjutningar på Själlands NV udde. Där finns ett fält som är aktivt även sommarmånaderna. Efter en hel del letande hittade jag inte länken hos Farvandsförsynet eller försvaret, men väl hänvisning till en APP(SejlSikkert), tidstypiskt eller hur(?), Där finns all info att tillgå, så har vi bara ett nät så ska vi kunna reda ut om dom tänker skjuta på oss när vi går förbi udden om några dar.

Vi har hunnit en promenad på Agersö, ännu en fager ö med prunkande blomning och frodiga fält. Byn är en gammal gårdsby med ännu aktiva bönder i viss utsträckning. Här var det problem med våra kontokort, men det lösta köbmanden åt oss.

Imorgon ska vi gå under Stora Bält bron, om vädret vill!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar