måndag 22 juli 2013

22/7 Ven Kyrkbacken - Nyhavn Köpenhamn

Prognosen var densamma som igår, växlande 1-5 ev väst, och då blev det N10 m/s. Idag stod vinden från SO och blev där med styrkan 3 - 4 m/s. Mest påtaglig var den dimma som låg i moln över sundet. Solen orkade inte lyfta dimmolnen förrän vid lunch, och då hade vi redan tagit oss till kajplats och förtöjt Aquila. Längst in närmast bron i Nyhavn hittade vi en plats efter att ha makat något på redan förtöjda båtar.
Nyhavn och Ströget var packat med semesterfirare och flanörer. Ett helt bedårande väder och att Stadion här i Köpenhamn är slutsåld för nån artist i två dar har säkert bidragit till trängseln.
Vilken puls och vilket folkliv Köpenhamns centrum bjuder på. Kan vi be om lite av den livsbejakande friheten och glädjen även i hemtrakt och hemstaden?!

I morgon ska vi gå ut och äta en god middag, ta en promenad ut förbi Kastellet och Amalienborg. Så lyder planerna just nu i alla fall.

Turbåtarna passerar oss på några tiotals meter, men mest svall gör dom motorbåtar som kommer in och vänder. Pulsen är hög liksom ljudnivån, allra mest från de asfaltsläggare som jobbar ett kvarter bort. Går man in i Nyhavn får man räkna med ljud och puls, det är kanske tom det man söker!

1 kommentar:

  1. Hej!

    Roligt att ni kom fram. Önskar er en trevlig middag imorgon! :)
    Kramar, Malin

    SvaraRadera