söndag 7 juli 2013

7/7 Ystad

Nu har vi legat i hamn över en vecka och det känns som det varit fullt ös hela tiden med besök och umgänge. I fredags vinkade vi av barnbarnet Lotta efter några dagar ombord på Aquila. Morfar och Lotta var nog jämntrötta av all aktivitet, som tex torskfisket. Vi hade två spö igång och det var bara den gamla pilken, en blydalk med förnicklad plåtbit, som gav fångst.
Inspirerad av framgångarna med fisket gick jag och köpte nytt spö med rulle, drag o lina. Obs den tanken har funnits länge då den gamla, ABU3000 säkert är över 35 år. Den har inte varit igång på säkert 15 år men fungerade klanderfritt vid vårt fiske. Fast ett grövre spö med stabilare rulle ger säkert bättre fångst.

På Ystad Operan såg vi Alcina av Händel. Första akten var vi så där förtjusta i, medan andra akten var en njutning tom för 12 åriga Lotta, tror jag!? Särskilt skulle jag vilja framhålla Laine Quist och Lotte Ohlander, som båda agerade övertygande och vars sång bar föreställningen till en härlig höjd! Okestern stod för en stor del av helhetsintrycket som blev gott!
Mingeltallriken före föreställningen var väl komponerad, men hade väntat lite väl länge på vår ankomst och kändes inte helt ok. Nästa gång vill vi har nytillagade rätter på fatet!
Ett besök på Ystad Sommaropera rekommenderas varmt! Ta tid och kom för en matbit före, trots min lite njugga betydsättning ovan av maten!

Nu har vi kommit till nästa segeltur i en "nära" miljö. Den här gången styr vi väster ut och ser vart det bär hän?!

Många turer har det blivit med den lilla sommarbilen och vi trivs i Ystad med omgivningar. Vi pratar om att åka hem när vi åker till båten. Så kan det bli även för en kustseglare i Sverigevatten!

Följ gärna med i nya positionsrapporter o blogginläggen som nu förhoppningsvis blir tätare igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar