söndag 21 juli 2013

21/7 Gilleleje - Ven Kyrkbacken

Prognosen sa 1-5 m/s växlande, sen väst, det blev uppåt dagen 10 N, men då låg vi redan i hamnen vid Kyrkbacken på Ven. Första gången i den här hamnen, som är den stora och som har mesta utbudet. Redan under inseglingen fick vi kontakt med typen som först med fullt segelställ styrde in i hamnen för att direkt åter komma ut, ta ner storen och gå in igen, för att komma ut igen nu med storen uppe och förseglet nere, och så igen gå in. Då hade han redan stoppat upp all trafik in eller ur hamnen och försökte även få stopp på Aquila med att "det var kö till hamnen ". På det svarade jag "gå in då". Han fortsatte snurra ännu en halvtimme inne i hamnen innan lugnet lade sig med hans förtöjning. Ännu en kom på samma sätt, en Maxi77 fullt ställ rakt in i den redan fyllda hamnen. Enligt vanligtvis välunderrättad källa, Eva hörde det av en liten flicka i duschkön, så brakade denne båt in i bryggan, fast det missade vi. Kanske lika bra det.

Ven är en särdeles idyllisk ö med ett alldeles speciellt ljus över sina tegar och ängar. Du som har varit i Skagen för att studera ljuset där, eller du som ännu inte varit i Skagen, du kan åka till Ven och se samma ljus, och en frodighet som inte annars ses.

I hamnen så ligger vi i stack och avgångstiden i morgon bestäms av innanförliggande båtar, vilket i det här fallet leder till purrning kl0630 och avgång kl0800. Helt OK för min del och för vårt mål i morgon. Då ska vi in och tampas i kanalerna i Köpenhamn, om vädret vill!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar