torsdag 15 november 2012

Mercury 4 hk 2-takt - 93 med lång rigg

Jollemotorn från -93 som knappt gått nånting, < 300 tim, är nu til salu. Du hittar annonsen på Blocket under länk Mercury. Den har mest stått stilla och det har varit lika spännande varje gång den ska startas. Hittills har den troget alltid ställt opp trots sina långa viloperioder emellan sina arbetspass.
Med Zodiak gummijolle 2.4 m så uppnår motorn planing med en tung gubbe, jag själv då, ombord. Det går som ett spjut!

Arvtagaren är en ny 4 takt Mercury 4 hk kort rigg, som förses med propeller med ett steg högre stigning motsvarande 5 hk motorns, precis som den gamla. En gummijolle är ju lätt driven när den inte är för tungt lastad, och då den går som deplacementbåt då är det snigelfart som gäller. Inköpt till höstpris och 2012 års modell. Leverans nästa vecka.
Kan någon säga mig vad det är som faktiskt skiljer mellan 4, 5 resp 6 hk Mercury 4-taktsmotorer? Alla data i spec:en är dom samma med undantag för propeller dimensionerna. Är det någon inre strypning eller trimning som gör skillnaden, eller vad?

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Kul att du tyckte det !(?) Jag tänker nog inte ta upp den i min CV, fast filmen den räckte till för att sälja motorn snabbt till begärt pris, så nu finns det plats för nya i veckan.

      Radera