söndag 10 juni 2012

10/6 Heiligenhafen - Kiel Laboe

Prognosen lovade avtagande vind och vridande mot. Vad blev det? Jo, samma vind 10 - 15 m/s vridande mot, alltså 50% rätt, hyggligt bra, fast inget bra i båten. Vi hoppade o for, ideliga lågtrycksbankar fick Aquila att gnissla skramla och dyka ner i sjö efter sjö.
Vi rundade udden in till Kiel bukten och bestämmer oss för att gå till Laboe, som visar sig vara ett riktigt lyckokast. Fin hamn, det finns flera, mycket trevlig strandmiljö att flanera i och med läget precis före infart till Kiel-kanalen så finns det en ändlös ström av båtar att titta på i alla storlekar och typer. Att Kieler-Woche just är till ända minskar ju inte precis båtfloran. Lasse blir lyrisk över alla folkbåtar.
I fiskhamnen träffar vi första båt med svensk flagg. Det är eskaderledaren från Karlstad som ligger här och väntar på sin eskader. Laboe är samlingspunkten. Dom ska till Amsterdam. Med stor erfarenhet kan han ge oss både tips och skrämma upp oss, men allra mest roa.

Tröttheten känns efter alla krumsprång som vi ofrivilligt har tagit idag och det lär bli en tidig kväll. Jag kan inte  förmå mig att läsa på detaljerna om Kielkanalen ikväll, det får bli morgonlitteratur till frukosten istället.
Det ska bli en långsam start i morgon har vi sagt.

Första dan på en vecka vi har internet ombord via WiFi. Skypardags mm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar