måndag 4 juni 2012

4/6 Simrishamn - Ystad

En händelserik dag!
Först serviceman med lift upp i masten för att byta Lopolighten. Den här gången gick det vägen. Må det hålla i minst 50 000 h som specen säger. Inte bara fastsättning är ändrad även funktionen. Numera ska den inte tvärslockna vid 50 000 h, utan ta 5 sek paus vid tillslagningen såsom en indikering för byte.
Så här såg det ut
I bakgrunden på bilden syns Waxholmsbåten Västan som legat på varvet i vinter för omfattande restaurering, som strax ska ha nått sin fullbordan. Västan sjösattes när vi låg där.

Kl 1040 passerade vi hamnnocken och gick ut på fritt vatten i SV 6 - 10 m/s. Det blev bidevind på två bogar med lite motorstöd när vi rundade Sandhammaren. Sydsidan bjöd på gropig sjö.

Mitt i segelsättningen var det dags för DSC exercis ,som fick anstå nån kvart. Inte heller idag nådde vi mål. Något fel i min VHF IC-M505? Enl spec ska den klara att sända, utfört ok, och ta emot, kvarstår.

Nu ligger vi i Ystads småbåtshamn. Där har man satsat på ny brygganläggning men servicehuset kvarstår att lyfta som helhet. Fast jag trivs ändå i den här guppiga hamnen.

I morgon hälsar vi nästa gast, Lasse, välkommen ombord för färd i för oss tidigare ofarna vatten.

Full tank blev det i Ystad och det visade 3.5 lit/tim. Normalt går det 2.5 lit. Diff pga en nästan ständigt gående eberspächer som tar mellan 0.12 - 0.5 lit/tim beroende på behov. Det har alltså kostat 1225,- att hålla båten frostfri sen vi gick hemifrån, plus en del el som inte syns sep.
Dags att investera i dunjackor istället, och dunsovtäcken!

1 kommentar:

  1. fortsätt söder ut så kommer det ordna sig med värmen tillslut!
    /T

    SvaraRadera