tisdag 19 juni 2012

19/6 Borkum - Delfzijl vidare Groeningen

Den tyska flaggan halas och den holländska hissas!
Vi är äntligen på väg till inslussningen i Delfzilj och där tänker vi lägga oss vid en marina direkt efter inslussningen. Men den visar sig inte vara i något vidare skick så vi går vidare till "första bästa brygga". Den visar sig ligga mitt i staden Groeningen och dit kommer vi efter en del palaver.
Sista bryggan in lyfts bara halvtimmar och när vi ska gå kommer en pråm farande i 8 knop. Vi ropar upp att han ska gå före oss, men till vår förvåning girar han in under den fasta delen av bron. Höjden där räcker. Den gröna lampan blir  röd och bron sänks igen. Strax kommer anrop till swedish Yacht, strax därpå hör vi holländksa damer på båtar som skulle gått ut i den lyfta bron gräla på brovakten som förklarar att vi inte åkte, efter en liten stund så går bron upp igen mitt emellen ord tider, dé ni, och nu hör vi igen hur holländskan flödar på båtarna som väntar inne, men vi får förtur och så kommer vi då in, en läxa klokare. Vänta aldrig på en pråm, fast det gör jag nog även nästa gång!

Även nästa bro öppnas utöver annonserade tider och så ligger vi mitt i stan och nära till allt.

Vilken händleserik dag, först en stunds vettig segling med fullt ställ i smult vatten och medström upp till 2.8 knop, det är spring idag, och sen dessutom inslussning och kanalfärd flera mil, och kan ni tänka er, i sol och värme!

Kan vi räkna med sol även i morgon?

2 kommentarer:

 1. Hej Jan-Olof
  Jag läser med förtjusning dina blogginlägg om dina upplevelser under seglatsen.
  Jag förstår att du trivs som fisken i vattnet fast du "gnäller" hela tiden. Ta det nu lungt och se hur dom andra gör så att du inte ställer till det för dig och din besättning. När jag läser dina blogginlägg är det som även min "gräsmatta" känns väldigt stor och svårskött. Snart får vi höra hur varmt det är och ingenstans går det att bada och svalka av sig, slussvakterna är otrevliga och gör inte som du säger mm., men jag tror att du trivs och att ni har det väldigt bra på er livs resa. Jag väntar med spänning på fortsättningen av berättelser om era äventyr.
  MVH/Jan Karlsson
  PS. Jag kommer precis från en semester i Italien, "amaroneland", norr om Verona, det kan jag rekommendera om kanallivet blir för svårt.

  SvaraRadera
 2. Hej på er,
  vilka äventyr!! Mycket vind, besvärligt tidvatten, svår sjö, regn och en hel del 'mottrafikanter';-)Hoppas nu att ni får 'lagom' vind, sol och enbart möter trevligt båtfolk.
  Här på Österlen spelar vi mycket golf i soligt väder och tittar ofta ut över ett blått hav där en och annan segelbåt syns. Midsommar för vår del tillbringas i Landskrona och Helsingborg (Arsenik och gamla spetsar på Fredriksdal...)
  Allt gott! Hälsa och krama om Eva.
  /Lena

  SvaraRadera