lördag 2 juni 2012

3/6 Simrishamn vinden ylar

Samma väder och så rullar det på, sol o lugnt följt av hysteriska byar som ger 15 m/s från NV - SV, ackompanjerat av intensivt regn.

Nu är det ett röstjärn kvar att täta om, det ska bli idag.

Nytt försök att innan vi seglar från Sverige få dit kombilanternan i masttoppen, det gör jag nu här i Simrishamn. Det ser tveksamt ut om jag får  tag i lift eller nån, jag gör det inte, som går upp i masten i båtsmansstol för att borra osv.
Hur lång tid tar det att lägga omkull masten och få dit allt igen? Kanske lika bra att gå den vägen?

Idag tvätt, igen, men först frukostgröten!

5 kommentarer:

 1. Lågtrycket över åland ligger stilla. Ingen förändring i väderläget alltså. Bra tillfälle att ta ner masten och i lugn och ro fixa lantärnan. Skönt att ha gott om tid..
  Ha det gott.
  // Jan-Åke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Igen tror jag lösningen är om hörnet.
   I morgon kl 0700 ska jag vara på varvet här i S, då kommer höga liften med arbetskorg o villig man med rätta kompetensen, sägs det. Då ska den dit, lanternan.
   Alt har Cramo liftar till ett pris så att fälla masten inte blir rätt, om man nu får tag i den höjdorädde, som sagt!

   Radera
 2. Synd att det är så långt till Simrishamn annars hade jag kunnat fixa det! Har gjort konstigare installationer förr...
  /T

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, med lite vana o trygghet så bör det kunna göras på stående mast, tycker även jag. Båtmansstol skulle jag inte sätta mig i utan nöd, och arbetskorg som svajar på 14 m, hur känns det? Vet ej! Vore kanske bra att ta reda på o inte fega ur.
   Jaja, nu hoppas lösningen är nära, dvs i morgonbitti.
   Tack för din välvilja! Går det illa här också så kanske det dimper ner en biljett i Marstrand hos fam T N. Då blir den till Ystad.

   Radera
  2. Hej
   Kollade med en kille som jag känner i Skillinge och han skall fundera på om han har någon som kan fixa sådant. Han skulle återkomma under kvällen i så fall.
   /Tobias

   Radera