tisdag 18 juni 2013

18/6 Allinge - Christiansö

När låg väl SO Östersjön så stilla och blank som idag?!
En ingivelse säger att vi ska gå hit idag och inte ligga kvar i Allinge. Hamnen där var ganska så full av främmande föremål efter helgens festande och det kändes bra att gå vidare. Inte minst med tanke på allt som SMHI har hotat med under midsommarhelgen. Kl 1030 kom vi iväg efter en del stödköp på Netto. Det var inte lönt att sätta segel idag, fast det fanns dom som så gjorde.

Det är en idyll vi kommer till när vi går in i hamnen mellan Christiansö och Fredriksö, precis som tidigare besök. De tunna slöjmolnen kan inte påverka solen och snart är dom helt upplösta. Det är för första gången i år riktigt varmt och vi har 26C nere i båten. Mer lär vara på väg. Vi stannar minst en dag till här.

Redan har vi tagit första örundturen. På vår rundtur hörde vi plötsligt ett konstigt bräkande som trutungar eller vad kunde det vara. Efter att ha följt ljudet kom vi till en damm med gröna grodor/paddor. En sådan underhållning har vi aldrig tidigare njutit, som den grodorna bjöd. I ytterligare en damm var det samma serenad av samma ras, men vad heter grodan?
Jag tog en andra tur med fågelkikaren nu ikväll. Då såg jag säl, sillgrisslor och måsar i hundratal som dök mot fiskstim. Havssulan som har favoritplats precis där vi har förtöjt, har jag inte tidigare sett här. Än är det bara ett exemplar som jag skådat.

Gårdagens guppande från Ystad till Allinge sitter som träningsvärk idag och nu väntar boken, en rolig och underhållande bok. Vilken ska jag berätta en annan gång.

1 kommentar:

  1. Grannen berättade just och skickade en bild på denna Havssula.
    Havssula är mycket sällsynt i Östersjön !

    SvaraRadera