måndag 24 juni 2013

24/6 Svaneke - Nexö

Idag var det ingen lång sträcka vi skulle förflytta oss, bara 5 NM. Vi hann precis få i oss en förmiddagskopp innan det var dags att förbereda för förtöjning osv. Det är första gången vi är i Nexö sjövägen. En stor hamn, men det är ganska stilla här. Tanken var att imorgon gå vidare mot Rönne. Danska försvaret kom in som ett "aber". I morgon är det skjutning med dom grova kalibrerna och säkerhetszon om 6.8NM, vilket förlänger sträckan Nexö - Rönne med 50 %. Därför gör vi helt om istället och går samma väg tillbaka som vi kom. Då får vi även fördelen sjölä då vinden ligger på V, men lite snopet känns det ändå.

Om Nexö finns inte så mycket att säga. Hamnkontoret ligger i en synnerligen välsorterad nödvändighetsaffär för båtsportfolket med nästan allt att köpa inom området. På torget sitter skolmusikens mässingsblåsare, och i kyrkan sitter orgelstämmaren och ger pipljud från orgeln. Stan känns tom i övrigt.

Efter att ha haft Skype nu i fyra dagar så är vi nu utan igen. Med nuvarande planer så är vi tillbaka i skypevärlden i morgon igen.
Ett högtryck lär vara på väg med mera vind, onödigt mycket vind tycks det som.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar