tisdag 25 juni 2013

25/6 Nexö - Allinge

En blandning av skarpskjutning i SV mellan Nexö och Rönne, vindprognoser och det faktum att vi om en vecka måste vara i Ystad, fick oss att vända och gå tidigt idag hit till Allinge. Redan kl0600 stävade Aquila ut från Nexö med storseglet klart för ett rev. Relativa vinden mötte i 20 grader och motorn fick trycka på hårt i den krabba sjön, som växte upp trots att vinden höll sig på måttliga 7-8 m/s.

Efter knappt fyra timmar låg vi förtöjda i den ganska tomma Allingehamnen. Då började det prognotiserade regnet, samtidigt som vinden mojnade. Än ökar regnet för varje minut och det sägs skola pågå in över morgondagen, då även kulingen är förvarnad i området.

I vilket fall har vi nu avverkat dagens promenad. Dom fyrtio danska kronorna som höll på att bränna hål i fickan på mig, dom tog gärna glasskiosken hand om. Vi var enda kunderna där idag, som satt på trottoarserveringen.

Några båtar har kommit sen vi kom och vartefter så fylls den klena WiFi länken. Undrar om vi har fördel av RadioLabs repeatern i ett sådant läge?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar