torsdag 20 juni 2013

20/6 Christiansö - Gudhjem

Morgonen började med störtregn i takt med åskbyar som rullade in över Christiansö. Precis som prognosen lovat sprack det upp till lunch och iväg gick vi. Fast först var jag tvungen att gå upp till groddammarna för att ännu en gång spela in kväkandet i deras parningslek. Nu ska jag inte radera källan Iphonen innan jag kollat datorn, vilket hände igår med fatalt resultat för filen.

Färden till Gudhjem hade jag tänkt gå med fock i SO enl prognosen, men istället stod en SSV, mao rakt i nian. Det fick bli motorerande hela sträckan om drygt 9 NM. Inte alls långt. På vägen kom den helblåa himlen och varma luften, så nu har vi pressat i sittbrunnen med avbrott för en tur i den rara idylliska byn, som är nog så kuperad.

Midsommarafton stundar och det firar vi stillsamt med sill o nypotäter. Här lär dom fira, sa någon, på söndag. En stor rishög ligger på en liten udde ut mot havet, tro den ska brinna på söndag?

Vädret och dagsformen avgör om vi ligger kvar här eller fortsätter till Svaneke imorgon. Prognosen säger regn med möjlig åska även imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar