fredag 8 juni 2012

8/6 Gedser - Heiligenhafen

Tidig start var bestämd och när vi stack ut nunan vid sex-snåret så låg dis och dimma tät. Regnet hängde lågt. Fast med vind i rätt riktning så bar det ändå av med förstamål Heiligenhafen och reservmål Burg, om vi skulle vara mätta för dagen då på båtfärd.

Trafiksepareringszonen passerade vi i tjocka och med skyfall. Tur att vi syns på AIS och även dom andra jättarna där. Trafiken är tät.

När vi lagom har kommit igenom separeringssystemet så lyfter sig skyarna och solen tittar fram samtidigt med vindvridning mot SV. Det blir bidevind och vi kan inte hålla upp mot Fehmarn sund som vi ska genom. De sista sjömilen får vi ta till motor, först vid Fehmarns SO udde i stark motström, 1.3 knop och sen väl i sundet medström 0.5 knop.

Ett pärlband av båtar söker sig in i den 1000 båtplatser stora hamnen. Enl min Pilotbok ska man ta kontakt med hamnkapten på brygga 3 för att få anvisad plats. I verkligheten så är det gröna skylten-principen som gäller, alltså bara att ta ledig grönskyltad plats och därefter betala. Alles hier ist gegen Mehrpreis. vi köper dusch men skippar WiFi:n idag i alla fall.

Heiligenheafen är en vacker plats och ort vad vi sett på en första runda i stad och hamn.

I morgon är det liggedag och då strosar vi vidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar