fredag 12 juli 2013

12/7 Nyord - Vordingborg

Strålande sol efter en för årstiden sval natt. Massor av moskitos i Nyord, fast dom suger inte blod. Jag brukar dra till mig varenda blodsugare, men inte ett stick, alltså måste det var djur av annat slag. Idag hade jag väntat gott djup hela vägen för det sa sjökortet, men sista inseglingen in till Vordingborg, och då menar jag inte grävda rännan, där hade sanden lagrat på och båten efter oss fastnade och girade, backade och satte sen mera fart och for vidare in mot hamnen. Vi ska samma väg ut imorgon är det tänkt...!

I Vordingborg är det festival, vilket kan sägas motsvara augustifesten i Norrköping, fast här i Vordingborg hävs det något mera pilsner. Långtradarna och truckarna körde idag pallvis med öl till stortälten.
Annars får man väl hålla med turistbroschyren som säger att Vordingborg är idylliskt. Här ligger bla en gammal borg från mitten 1100 talet, byggd under en kung Valdemar, för att sen bli ombyggt ett antal gånger, bla av Valdemar Atterdag.
En länk för den vetgirige kommer här: https://da.wikipedia.org/wiki/Vordingborg_Slot.
Hamnen är smockfull och båtar läggs på alla möjliga och omöjliga sätt, bara det finns ett par stolpar att lägga om, så duger det idag. Efter denna hamn kommer man ut i mera öppet vatten och det kan ju vara skäl till att det här blir en samling båtar. Stora Bält finns ju bortom nästa bro och ö. Det får vi känna på imorgon, om vädret vill!?

Vattnet här i hamnen är 21.5C på 1 m djup, men luften var bara 17C i morse, ändå ingen dimma, men varningen fanns från DMI.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar