tisdag 9 juli 2013

9/7 Gislövs Läge - Rödvig

Med tidig start skulle vi avverka en del av sträckan innan vinden ev växte sig stark eller framförallt vred emot. Halvsex stack jag ut nunan och såg, inte så mycket, det var dimma. Vad göra då? Förbereda och se om det skulle lyfta eller tätna. Vid sextiden såg jag en tendens till ökande sikt, och med såväl AIS som radar och färd över öppet vatten, om än i trafiktäta leder, så var det bara att gå iväg.

Lite vind i bra riktning gav extra fart och med lågt ekonomivarv så gjorde vi båtens bästa marchfart dryga sex knop. Många fartyg var i rörelse, bla ett flertal skutor som gick sydvart med satta segel i den svaga vinden. Jag hörde senare att starten gick för en kappsegling med mål i Helsingfors.

Dimman lyfte till förmån för en het sol som sen följde oss in i Rödvigs hamn. På vägen då vinden dog ut helt, efter att vi faktiskt seglat nån timme, fick jag fram nyinköpta spö, rulle och drag. Resultatlöst torskfiske idag.

Vi har nu tagit byrundan och konstaterat att det verkar vara lågaktivitet i byn med en och annan nedlagd verksamhet även här. Intill byn finns en badstrand som var full av folk och med många i vattnet. Sjöbrisen tryckte säkert in ytvattnet till de badandes glädje.

Tänk vad ett par timmar båtfärd gör skillnad! Vi är ju bara några mil från Sverige!
Skillnaden syns även i skinnet! Undrar hur det känns imorgon?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar