lördag 13 juli 2013

13/7 Vordingborg - Femö

Femö är en liten ö N om Lolland. Vi befinner oss nu i Smålandsfarvattnen. Det blev tidig start pga den vindprognos som gällde för dagen, upp till 11 m/s emot på sen eftermiddagen. Med utnyttjande av erfarenheten när vi gick in till Vordingborg, så slapp vi på utfärden att råka ut för låga djup. Hamnen var helt stilla när jag styrde ut Aquila kl0645, men strax efter kom en hel eskader av båtar. Vi fastnade vid Masnedsundsbron pga försenade tåg. Strax före lunch var vi här och fick en bra plats med de rätta vinklarna för sol och vind. DMI har spikat sin prognos för dagen, på timme när har vind o styrka motsvarat prognosen, därmed törs vi säga att vi ligger kvar här i morgon och väntar ut söndagens kraftiga vindar till förmån för nåndagens med riktning o styrka i rätta tecken.

Vi tycker om Femö! Trevligt bemötande, bra hamn, hygglig servisanläggning och goda wienerbröd i den affär som ligger 75 m från hamnbassängen. Idag tog vi en promenad till Nordbyn och sen hem via kyrkan. Grödorna växer frodiga precis som blomsterprakten i en del trädgårdar. Hamnen är populär det kan vi förstå på inflödet av båtar som gör det svårare för varje nyanländ att hitta sin lucka i hamnen för en natt.

Vinden ylar just nu över hamnen och i natt ska det bli värre, men på oss går ingen nöd där vi ligger förtöjda mot stolpar på danskt vis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar