lördag 20 juli 2013

20/7 Hundested - Gilleleje

Igår stod sjön på högkant, idag låg den platt - ingen vind alls när vi startade kl0900. Strax före lunch hade vi avverkat dom 21NM och kunde hitta en ledig kajlängd för Aquila. Solen har stått på klarblå himmel hela dan och det är inte utan vi har börjat ta pauser i solpressandet.

Gilleleje är en trevlig ort, mysig, en riktig turistfälla, och alla går så gärna i den. De flesta tycks agna med öl+ pomme+friterad panerad fisk och så glass förstås! Idag finns här en stor småbåtshamn S om gamla fiskehamnen, och den slukar de flesta båtarna som kommer. Vi och några till går dock in i gamla bassängerna där fiskebåtarna håller till, för att riktigt nå gemyt och få nära till öl!

Vi har strukit Helsingborg från hamnar att angöra och går istället direkt till Ven, allt enligt födelsedagsbarnets önskemål, och kan därmed komma till Köpenhamn dan före stora panssio - inträdet. Detta gäller inte mig, den dan är sen länge passerad!

Må solen följa vår färd liksom förliga vindar i lagoma doser. I Danmark köps ölet i doser, har jag lärt mig. En dos(a) till lunch sitter fint.

Nu är det dags att lägga lite krut på det öppna WiFi:et så Eva kan komma ut på nätet. Jag ligger lågt, för vi kan i vilket falla logga in svenskt i morgon om allt går som tänkt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar