lördag 31 maj 2014

31/5 Ystad - AQUILA TILL SALU !!

Det är ett beslut som sakta har mognat fram det senaste året och vi har nu beslutat oss för att satsa kommande tid på landbaserade aktiviteter, kanske ett fritidshus.
AQUILA är en härlig båttyp och just vår båt är naturligtvis något utöver alla andra! Den är välrustad och allt följer med i en affär! Stabilare och mjukare sjöbåt har jag svårt att tänka mig efter det jag upplevt med AQUILA!
Annons finns inlagd på Blocket ikväll och den hittar du HÄR!


AQUILA ligger just nu i Ystad där vi har sommarplats medan vinterplats är i eget båthus i Herstaberg Norrköping. I väntan på en ev affär seglar vi vidare med de för året nyinköpta sjökorten som grund!


Idag har jag lagt det mesta krutet på att få bort allt salt från dagarna i kulingvindar på Utklippan. I kommande veckan blir det en vaxning för att få bort allt sot som fallit sen sjösättningen den 12 mars. Efter så berömvärd insats blev det belöning på krogen här i marinan, en 250 g hemmagjord hamburgare med tillbehör och en Mariestad, middagsvilan förstås, och sen stadsrundtur. Eftersom det ska bli tågresa till Lund imorgon fick det bli veckohandling idag, Allt nyttigt på samma dag mao.


Det är kall luft ikväll, så kall att det behövdes både seglardress och fleeze.


Det kommer framöver att bli glesare mellan uppdateringarna, då det kommer att bli ett antal liggedagar här på hemma-sommarplatsen.

2 kommentarer:

 1. Åh så tråkigt att inte kunna se fram emot dina fina seglingsberättelser Jan-Olof. Önskar dig lycka till med försäljningen även om jag tycker att den kan anstå tills vi kanske kommer förbi Ystad på vår tur ner i Europa. Skulle vara kul att få bjuda er på middag och höra lite mer om era äventyr med Aquila.
  Cia i Adastra

  SvaraRadera
  Svar
  1. En snabb försäljning vill man ju gärna ha till ett rimligt pris, men vilken skåning kan motstå en utlovad middag??
   Visst vore det trevligt att träffas för en pratstund, till det behövs inget dragplåster annat än vetskapen om er satsning i Adastra, mot stjärnorna! Aquila har AIS och så Adastra om jag förstått rätt, visst ska vi kunna hålla ordning på varann!

   Radera