onsdag 11 juli 2012

11/7 Amsterdam ännu

Idag blev det sovmorgon, regnet öste ner och sängen var varm o skön. På programmet för dagen stod utställningen Hermitaget Impressionismen.
Vartefter så sprack himlen opp och regnet avtog, tom lite sol fick vi och av till stan bar det med färjan rakt över Nordsjökanalen.
Vi fick se en fantastiskt utställning där, med parallellt visande av den klassiska samtida produktionen med impressionismens uppkomst och första inträde i en förkubism. Mycket lärorikt för mig och nytt att den klassiska skolan förvaltades och hävdades även under impressionismen av både kritiker och utövare.

Utställningen är temporär och tydligen ett lån från S:t Petersburg.

På det blev det stadsrundvandring i zickzack!
En flaska Oban fann sin kund och följde med mig hem.

Det är kallt för årstiden säger KMNI, = SMHI på holländska, och prognosen säger onödigt mycket vind flera dar framöver, men med hyggligt rätt riktning för vår del.

Idag åt vi Piep Kuiken. Gissa vad det är?
Svar i kommande inlägg!

I morse var cirkusen ovanligt intensiv här i hamnen och ett stort nöje för alla kvarliggare som stod upp i sina båtar för att se riktigt bra. Bara några skulle gå och då är det svårare. Hamnkapten var nöjd idag för i morgon ska tydligen många ut och det tyckte han var bra för ordningens skull.
Vi ska försöka vara en av dom båtarna och hoppas på det bästa!
Vädret är en ständig källa till överraskning här, liksom det var i Skottland 2008.

2 kommentarer: