söndag 29 juli 2012

29/7 Borkum - Norderney

Dagen inleddes även idag med regn som gick över i skyar som gick över i klarblå himmel som så småningom åter blev skyar som slöt sig i moln som gav regn, fast nästan inte alls på oss.
På sex och en halv timme tog vi oss hit. Bra medström utanför Borkum liksom vid inseglingen till Norderney. Kjell såg ett djur, utan tvekan en tumlare säger iakttagaren och vi tror på det. Den syntes vid två tillfällen.

Hamnen här i Norderney är ganska fullt. Vår tur var att hamnkaptenen kom ut och anvisade oss plats. I morgon blir det åter liggedag pga väderprognosen med kuling i vindbyarna. Därför blir det också städ- och inköpsdag, och vi hoppas på även ö-rundtursdag.

Enligt hamnkapten ska man avsegla en timme före lågvatten om man vill gå till Helgoland. Frågan är om vi då kommer loss och ut eller om vi sitter fast i modd pga för litet hamndjup. Ännu en liten detalj, en timme före lågvatten är på tisdag kl 0330 !!

Nu väntar några sidor i en av de pocket som Kjell bar med sig till oss.

2 kommentarer:

 1. Fantastika dagar för min Kjell. Här jagar vi mördarsniglar och tar ett glas rött...eller två. Bästa barndomsvännen på plats, vi är vänner sen 5-års åldern. Kram M

  SvaraRadera
 2. Va en Tumlare gu va spännande.. Ni vet att det är Knud Reimers som har ritat den va.
  Önskar er en trvlig resa hemåt. Ser fram mot att mötas.
  Mvh/ Jan-Åke
  S/Y Akaia

  SvaraRadera