måndag 16 juli 2012

16/7 Lemmer - Grou

Prognoserna spretade idag, hård vind med skyfall eller svaga vindar i sol? Vad skulle det bli?

Första spänningsmomentet var om vi skulle komma igenom Lemmer överhuvud. Kanaldjupet var angett till 1.9 m och inte sällan så är dessa uppgift tiltagna i överkant. Men idag gick det bra, minsta djup som vi gick över var 2.1 m.
Precis ute ur Lemmer så gick vi rakt in i gruppen med fyra danska båtar, som vi sett inne i Lemmer igår och pratat med. Dom skulle också till Grou. Det är ingen nackdel att vara flera båtar när man kommer till broarna som ska öppna. Det ger liksom lite mera eftertryck i önskan om öppning!

Vinden var hård redan från start idag, ända upp till 12 m/s, men hela tiden med oss. Det gjorde att det gick undan på lite motorvarv. Vi toppade på 7.1 knop vid 1800 rpm. Solen sken, och utlovade lågtryck såg vi bara på håll.

Idag skulle vi få förseglet sytt och per tel hade jag bokat in oss vid segelmakarens brygga. En ledig plats fanns där, men att som enmansseglare gå in i 10 m/s tvärs och förtöja utan stöd i sidled, det låter sig inte göras. Vi la oss i stället utanpå en HR36 inne i byn vid kyrkan väl i lä. Där kom dessutom besättningen och tog emot tamparna.

Efter mat och vila blev det stadsrunda. Byn var tom idag, troligen pga den hårda vinden. Efter ett par timmar kom så utlovade skyfall, och de håller på än, nu i kväll.

Seglet ligger reparerat i sittbrunnen under sittbrunnstältet, som åkte upp idag. Hela akterliket med kanal för snörpbandet fick sys om. Tråden där var helt spröd pga UV-ljusets påverkan. Den kommer ju aldrig i skydd från solljuset.
Nu ska det väl hålla hem!?
Kostnad 540,- .

Där vi ligger nu så har vi en vattenfyrvägskorsning och det är nästan hela tiden båtar av varierande dim på väg här förbi. Mao mycket att titta på hela tiden.
Fast det har också blivit flera timmar läsa idag.

Går vi till Leeuwarden eller ligger kvar i morgon?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar