måndag 2 juli 2012

2/7 Amsterdam

Vi ligger på vänt nu, i väntan på nattkonvojen genom Amsterdam. Totalt 11 båtar än så länge. Nästan bara holländare. Klockan 2330 ska vi slå på "marifunkan", ja det heter så här det vi hemma kallar marinradio eller vanligare VHFn. Där får vi besked om när vi får passera stora järnvägsbron som ansluter centralstationen med omvärlden. Det kan bli nån gång i natt mellan kl 0000 och 0200 och sen har vi nån halvannan timme att gå under ett 10-tal broar med avslutning ytterligare en järnvägsbro, därefter väntar sömn för den som kan gå ner i varv. Det kan säkert jag då.
Spännande!

Pga hälsoskäl ombord kommer vi att vända här i Holland. Det beslutet togs för ett par dar sen. Men, vi vill utnyttja tiden med att fortsätta syd, kanske till Gouda, och sen vänder vi och går över Harlem dagtid tillbaka till Amsterdam. Då via Nordsjökanalen in. Vi fortsätter sen tillbaka via kanalerna och över Ijsselmeer upp mot utslussning i Delfzijl och tillbaka via Ostfrisiska öarna igen till Kielkanalen.

Vår "Biscaya" gast Kjell har då mönstrat på från N Holland till nånstans i anslutning till Kielkanalen, för c:a tio dar ombord. Vi hälsar honom välkommen när tid är.

Hemkomst till Norrköping blir det nån gång i september, kanske mitten av månaden.

1 kommentar:

  1. Tråkigt att det inte funkade men underbart att ni försökte, ha en fortsatt trevlig tur och grattis på födelsedagen!
    /Tobias

    SvaraRadera