söndag 15 juli 2012

15/7 Lemmer

Liggedag, med städning och rundvandring i byn. Stad kan man knappast kalla detta lilla samhälle, men en idyllisk by det är det. Morgonen är kall, endast 15 C inne i båten innan värmaren har gjort sitt. I natt säger prognosen 11 C. Vad ska man säga, mitten av juli och 11 C i Holland?!

Efter en del funderande och rekande, så blir det en flytt en bro in. Vi ligger innan utanpå en annan och det känns som privat plats, vilket det också visar sig vara. På min fråga om det är deras hemmahamn blir svaret, nej, det är min brors och vi kom just hem från NY efter 3 år bortavistelse. Dom ville nog ha sitt för sig.
Här ligger vi kalas med nära till bekvämligheter och livets nödtorft, som tex stans alla krogar. Kvällen i går var hellugn och så lär det bli även i kväll. Kanske temp som får in folket, precis som hemma.

Plottern drog sin sista suck idag, fråga inte vad felet är. I Enkhuizen fladdrade den till och omstart läkte ut felet. Samma sak idag fick den istället heldöd. Tur att jag har en identisk till nere i sjökortsbordet som jag kan flytta upp. Men, nu hänger det på ett snöre = sista plottern. Om jag bortser från Fugawi PCn med Claes Ohlson plugg. GPS har jag i Seatalk systemet så position kan jag avläsa - än!

Ja ni ser, det händer saker mest hela tiden. Plottern är nog def död, men förseglet tror jag vi får lagat i Grou på nån dag, och dit kommer vi kanske i morgon.

Lemmer är en charmig ort med sin kanal rakt igenom samhället. Den är inte bred och inte heller djup, men fylld av en ständig ström av både segel- och motorbåtar. Näst intill en kontinuerlig kö ringlar sig med båtar som vill igenom nästa broöppning eller hitta en plats invid kaj i cantrala delarna, där vi nu har legat sen i går.

Några pratar om busväder i morgon, men prognosen som KMNI läste upp i VHFn var väl mest som vanligt, B4-5 regnskurar V vridande SV. I morgonkväll vet vi igen!

2 kommentarer:

  1. Godmorgon på er, undrar om vi kommer att ses, vi är ju nästan på samma ställe nu. vi har legat i Leeuwarden i natt och far nu vidare till Lauwersmeer under dagen. Ha de/ Bernt, Anders o Ewa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Någonstans måste ni ha passerat oss och går fram med högre fart tycks det som. Vi ligger i Grou o väntar på sol för färd till Leeuwarden

      Radera