onsdag 18 juli 2012

18/7 Grou - Leeuwarden

Prognos idag - skitväder, i morgon sämre! Vad ska man göra?
På em slutade regnet falla för nån timme, och då tog vi beslutet hellre skitväder än värre och kastade loss från Grou, som åtminstone jag tycker om. Vet inte riktigt varför, kanske för det genuina och lite ruffa tillvaron som det nog är att framleva sitt liv där.

Mycket vind visste vi att det skulle vara och på det fick vi mycket regn dis, drivande regn, skyfall och några varianter till som jag bara har fula ord för att beskriva.

Väl i Leeuwarden så visste vi att broarna är stängda under rusningstid, bla mellan 1600 - 1800. När vi kom till första stadsbron så ställdes ljuset om från en röd till två röda = nu tar vi paus grabbar till 1800. Det gjorde även vi, med mat och en stunds vila. Två timmar var inte lång tid den här gången, utan strax så var det dags igen, ut i spöregnet och röd grönt lyste mot oss = nu ska bron upp.

Upp gick bron men bara så att lilla fritidspråmen kunde gå under. Jag fick ge tvärbroms och Aquila stegrade sig, nej inte riktigt, men snurrade förstås. Efter en stund så förstod brovakten att här gällde det att hissa mera. Tur att jag upptäckte det i tid. Här gäller nämligen precis som dom flesta ställena att man går på rödgrönt ljus, då gäller "full" gas framåt, bilarna eller tågen står ju och väntar!

In i stan kom vi lätt och utan nån vidare trängsel. Strilregnet gjorde att det var tomt överallt på folk. Någon stack opp sin krulliga huvudknopp för att se om det var fara o färde. Djäkla båtar och ligga med luckor, dom tar ju upp mer än dubbel plats pga det. Se, där är en ledig lucka lagom för fickparkering.
Nu gäller det bara att få fritidspråmen bakom att inse, att nu backar den där svenskbåten.
Det är strömt i kanalen och det går åt lite manövrer innan båten ligger indragen mot den låga kajkanten. Med tvång indragen för djupet är lite sisådär, båten lutar lite men står mjukt i dyngan. Ruffhäxan klagar på lutning åt fel håll, men man kan ju inte få allt.

Då återstår bara att se om skitväder i morgon blir värre. I vilket fall är det åter liggedag i morgon för oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar