lördag 28 juli 2012

28/7 Borkum

Vad dagarna flyger, juli månad snart tillända!

Dagen började med en prognos med regn och N-vind skulle vrida till väst på em. Regnet upphörde efter nån timme och vinden stod sig.

Prognosen för morgondagen ger ett blandat budskap. Den vridning mot SV som utlovades i morse har blivit en vridning mot NO!!?? Inte helt bra. I morgon utlovas först vxl vindar B2-3 och sen SV B4.
Nu vill vi gå till Norderney och då passar SV toppen.

Litorina-seglarna kom idag fram till att dom skulle skippa kanalerna pga osäkert djupgående och istället gå iväg i kväll med ebben ut och sen "utomskärs" S.

I morgon kväll vet vi vem som fick dom bra vindarna, vi eller dom, eller båda?

Idag lördag tog vi oss för med att gå till Krogen Borkum Riff som ligger invid småbåtshamnen. Otroligt god mat bjöds vi på, med service på samma nivå, och dessutom synnerligen prisvärt.

Vid färjehamnen har det idag varit lång bilkö och färjorna har stått på kö in för att lasta och lossa. Flödet är stort i båda riktningar. Det är väl bytardag idag. Kanske var det därför som två färjor kom in igår kväll och la sig här i hamnen.

Från hamnen går förutom buss även en smalspårig järnväg med lok från mitten 1900-talet, bla ett ånglok. Det går att gå en endagarskurs och då bli hederslokförare.

Nu kom katamaranfärjan igen, då gungar hela hamnen. Den går i 30 knop och det ger en tryckvåg in i hamnen när den kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar