lördag 11 augusti 2012

11/8 Klintholm - Ystad

Med prognos om mera motvind framöver, så valde vi att gå idag med segel o motorstöd för att inte bli fast flera dar i Klintholm. 55 NM och ett torskfiskeförsök senare så var vi framme i ett soligt Ystad. Hela dan har varit solig och svaga vindar, som tom ställde sig rätt för att ge sitt bidrag i framdriften av Aquila.

Ett flitigt spejande efter tumlare förblev resultatlöst, lika resultatlöst som torskfiskeförsöket.

Det är som vanligt så här års många tyskar i hamnen och vi mötte även en hel del på väg syd under dagen.

Prognosens NO ska stå i flera dar och den 16 aug börjar skjutningarna på fältet här intill Ystad och vid Ravlunda. Då måste vi ut längre, minst 8 km, om det nu gör nån skillnad. Mellan Kiel-bukten och Heiligenhaven stänger tyskarna av en hel vik för sina skjutövningar, så vi får väl inte klaga.

Autopiloten har skött sig väl idag, det var ju inte så tungt med balans i båten då motorn är huvuddrivkällan. Jag kollade ställmotorn igår och den lät som nån slängt en näve grus i den, mao inte så bra. Troligen slitage.

Fortfarande går snabbfärjan mellan Bornholm och Ystad. Den ger en tryckstöt in i småbåtshamnen varje passage. Det syns inget på ytan men får ändå alla småbåtarna att slita och dra i sina förtöjningar en god stund.

En djup och skön sömn lär det bli i natt efter dagens tur och solning i sittbrunnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar