onsdag 22 augusti 2012

Första dagen hemma

Ja, vi diskuterar just detta, är det hemma, eller vad?
Vi hann ju bara bo här i fyra veckor innan vi kastade loss och for.
Det visar sig att vi nog ligger i olika faser vad gäller flytten. Är det enklare för en man att flytta?

Idag börjar avrustningen och vi konkar och bär, som tur är i bra väder.

På eftermiddagen ska jag gå iväg in till Herstaberg och tänker ta en fika på vägen och ligga o driva på Lindöfjärden nån timme. Så är tanken.
Skälet är att i Lindö finns tusentals svalor. Dom är bra för dom fångar många insekter. Men det som går in vill även ut, och det syns på båtarna i mängd.

Än en gång får "Han" syn på mig och öser åter igen på med stora skopan.
Istället för fika på Lindöfjärden, så går jag direkt till Händelöbron och förtöjer där och tar min kopp där istället. En gammal passagerarbåt ligger där intill, Kung Carl-Gustav heter den. Ett förpliktande namn!

En man kommer ut i regnet på bryggan och vi börjar prata om passagerarbåten. Den blev en gång byggd för lotstrafik i Göteborg. Det var för 120 år sedan, dvs 1892, fast såg då annorlunda ut. Det är min båt, säger mannen, den är till salu. Många år har jag gått i Uppsala med den. För 1.5 MSEK blir den din, fast den är värd minst 2.5 MSEK. Intressenter lär finnas.
Samtalet avslutas med att Händelöbron signalerar rödvitt, öppning förberedes, och jag glider vidare i ösregnet fram till den misserabla bryggan vid Herstaberg marina. Om jag kom till en okänd plats så skulle jag aldrig våga lägga båten vid denna usla brygga, men nu gör jag det. Man kan fråga sig varför? På grund förtroende för marina-folket?!
Under hela sommaren så har vi ingenstans sett en så nergången anläggning som dessa bryggor!

4 kommentarer:

 1. Hej
  Funderade just på det när jag läste bloggen häromdagen - hur kommer det kännas att komma tillbaka tidigare än tänkt. Vi ska göra en 3 månaders resa 2014 för att se hur vi fungerar på längre färder. Men det har ju ni också gjort tidigare och det hjälpte inte. Hälsa och familj går ju inte att styra över så bra, hoppas det inte är något allvarligt som fick er att vända och att ni snart landar i ert nya boende.
  Cia på Adastra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej
   Vi satsade, vi kom loss, båten fungerade fint, men vår hälsa räckte inte till. Bara att inse och anpassa sig till. I Amsterdam tog vi beslut om att vända, men också att använda den tid vi hade på säsongen för att titta mera på Holland, innan det var dags för återfärden.
   Tack Cia för din välgångsönskan.
   Du får lite mera detaljer i riktat e-brev strax.

   Turen till Skottland var fin och lärorik, men kunde i sig inte förbereda på årets reaktioner på sjögången.

   Radera
  2. Hittade ingen e-postadress på er blogg, så du får ta kontakt via min kontaktflik i hemsidan för Aquila.

   Radera
 2. min mailadress är raud.cia92(snabela)gmail.com
  Tyvärr är mina gamla adresser kapade
  /Cia

  SvaraRadera