torsdag 16 augusti 2012

16/8 Sandhamn - Kristianopel

Igår blev positionsrapportens longitud fel igen! Vi låg då i Sandhamn invid Torhamn i Blekinge. Dom kallar det Sveriges sydostligaste udde!

Idag gick vi efter lunch, vinden skulle mojna då, hit till Kristianopel i svag motvind. En timme efter ankomst började SO att blåsa. Vi får se om den håller sig till i morgon då vi tänker fortsätta till Kalmar.

På hitvägen såg jag en tysk HR352 stäva norrut, vilket är fel väg för en tysk båt så här års. Väl i Kristianopel så blev det klart att det var tyskar med hus i Blekinge sen många år och svensktalande, som i år hade köpt sin HR352 i Holland och seglat hem den via de Ostfrisiska öarna i juni, alltså samtidigt som vi gick syd gick dom nordvart. Mycket båtprat och jämförelse mellan båtarna blev det över en pilsner med tilltugg på bryggkanten.

När vi kom in i Kristianopels hamn var vi dagens första båt. Svårt välja plats! Vart efter så fyllde det på med utlandsflaggade båtar mest.

På eftermiddagen har det varit en härlig solig sensommardag här i Kristianopel.

Som omväxling vill jag ge en eloge till meteorologerna som prickat rätt sen vi lämnade Heiligenhaven. Varje dag har prognosen stämt, så när som något större vindstyrka ett par dar. Tom vindväxlingarna under dagen har prickats in. Det gäller en 8 - 9 dar nu. Vackert! Kanske har högtrycket underlättat prognoslägningen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar