söndag 12 augusti 2012

12/8 Ystad - Simrishamn

Väderprognoserna driver oss vidare. Nu till Simrishamn, för att i morgon kunna gå vidare i O-stan mot Hanö och så vidare nästa dag i Blekingska skärgården i skydd om så behövs.

Turen hit gick först med motor och stödsegel för att fortsätta efter Sandhammaren med segel och motorstöd under klarblå himmel med sol sol sol.
Ännu en fin sensommardag.

Hastigt blev också bestämt om en syskonträff med svåger i Simrishamn för en middag på hamnkrogen. Jag satte stort värde på att dom kom hit när nu inte vi kände att vi kunde ligga kvar i Ystad och ta oss till Staffanstorp Det blev en trevlig pratstund med ref av de så kallade sommarmånadernas bravader för oss alla.

Solen lyser över en stilla Hanöbukt ikväll. Hur ofta inträffar det? Hur kommer det att se ut i morgon, blir det segelbar vind norröver?
Först måste vi fylla på förråden igen här i Simrishamn på ICA innan vi drar, vilket lär bli framåt 10-snåret i morgon fm.

Skåne, jag ville ha flera dagar här, innan jag så snabbt drog vidare, men när och hur kan det väl bli??!!
Skåne är vackert, även från Östersjön sett!

1 kommentar:

  1. Ta´t nu bara lungt. Båten behöver inte upp förren isen tvingar till det. Njut av en fin sensommar och en spännande höst. Segla lungt..
    mvh/ S/Y Akaia

    SvaraRadera