onsdag 8 augusti 2012

8/8 Strande - Heiligenhaven

Dagen började med en regnskur förstås, sen bar det av med ett rev i storen och full fock.
Med vind, med sjö, med sol. Slören stod sig tills dagens intensiva lågtryck hittade oss och gömde solen, dränkte allt precis som lunchen serverades. Så kom solen igen och sjön var alltjämt med, liksom vinden, fast nu mera platt läns.

Inseglingen till Heiligenhaven skedde i 10 m/s emot. Nästan direkt hittade vi en ledig plats, och fick hjälp att förtöja. Därmed var en lyckad dag vad gällde segeltur till ända, åtminstone med årets mått mätt.

Det här kan ju bli sista Euro-hamnen, så det gällde att sätta sprätt på kapital i mynt. På krogen ska det väl inte bli så svårt. Servitrisen såg något snopen ut när jag raddade upp alla mynt i olika valörer. När notan kom kunde jag med våra mynt betala exakt på centen. Vi fick ändå en önskan om att "have a nice day" och dricksen hittade hon sen på ett fat när vi hade gått.
Några mynt behöll vi till duscharna.

Vinden ylar i alla riggar och det känns inte givet att vi kommer iväg i morgon. En vridning mot NW är i prognosen och beroende på styrka så kan den få oss kvar här nån dag eller så.

Det är många semestrande tyskar här i Heiligenhaven. Man kan förstå att det är ett utflyktsmål för barnfamiljer. Det finns lekpark och stor sandstrand, förstås ett antal serveringar.

Heiligenhaven är en av dom bättre hamnarna vi sett i sommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar