måndag 6 augusti 2012

6/8 Brunnsbyttel - Rendsburg

Morgonen inleds med, regn förstås, men sen direkt till Supermarket och så iväg. De flesta har redan gått iväg då vid nio-tiden. Det är många som har bråttom, tex en Hamburgare(heter det så) kan man känna igen på tempot och det snabba talet.

Kiel-kanalen är tätt trafikerad idag med både fritidsbåtar och annat. Vi har en stabil medvind, 7 - 11 m/s, och gör bra fart. Tanken är att först titta på en marina precis NO om Rendsburg invid kanalen. Den visar sig vara absoluta kontrasten till Brunnsbyttels invid slussarna. Kommentaren ombord blir, vi ligger ju i skogen. Alldeles tyst är det. Grannbåten frågar jag om det är hemmahamn, och får till svar, ja det är hemmahamn och vinteruppläggning, vi ligger här nu för vinteruppläggning! Hupp! Redan dags ?!

Intensiva lågtryck jagar även idag över himlen och vi har tur att endast komma i ytterkant på ett par. Det är sjöställ på, sjöställ av, flera gånger idag, för när solen tittar fram då är det väldigt varmt i gasset.

Tvättmaskinen går liksom torktumlaren i marinans servicehus. Eko-maskiner tar sin tid. Nattarbete i tvättstugan?

I morgon är det kulingvarning i Nordsjön och delar av Östersjön. Där vi ska gå imorgon så är det sjölä och inne i Kielbukten. Men först ska vi avsluta Kiel-kanalen och slussa ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar